Europass bizonyítvány

Engedélyezési szám: E-001165/2015

Az Europass bizonyítvány-kiegészítő olyan melléklet, amelyet a vizsgaszervező a szakképesítést szerző hallgató kérésére állít ki. A bizonyítvány-kiegészítő információt ad a szakképesítés alapadatairól, a képzésben részt vett egyén szakmai kompetenciáiról, a kötelező szakmai elméleti-gyakorlati tantárgyakról, az óraszámok mennyiségéről. A bizonyítvány-kiegészítő az Európai Unióban elfogadott formanyomtatványban rögzíti az adatokat, csak a bizonyítvánnyal együtt érvényes és a vizsgaszervező intézmény igazgatója írja alá.

Europass bizonyítvány-kiegészítő igénylése:

Az Europass bizonyítvány-kiegészítő a 2005. július 1. után végzettek számára állítható ki, akik OKJ-s képzésben vettek részt és azt követően a szakképesítés megszerzését igazoló bizonyítvánnyal rendelkeznek. A bizonyítvány-kiegészítőt a Vizsgaközponthoz küldött megrendeléssel kell kezdeményezni az erre a célra kialakított nyomtatványon levél vagy e-mail formájában.

Europass bizonyítvány-kiegészítő nyelve:

Az Europass bizonyítvány-kiegészítő magyar és angol nyelven kerül kiállításra. A végzettek külön kérésére német, francia, spanyol és olasz nyelven is kiállítható.

Europass bizonyítvány-kiegészítő kiállítása:

Az Europass bizonyítvány-kiegészítőt a vizsgaszervező intézmény állíthatja ki.
Europass bizonyítvány-kiegészítő kiadása:

Az Europass bizonyítvány-kiegészítő kiadása személyes átvétellel vagy postai úton történhet.

A bizonyítvány-kiegészítő ára:

A törvény értelmében a vizsgáztató intézmények a bizonyítvány-kiegészítőért költségtérítést kérhetnek – ez minden intézmény saját hatásköre. Egy bizonyítvány-kiegészítő (bármely nyelven) maximum a mindenkori minimálbér 5%-a. Ez az összeg a teljes bizonyítvány-kiegészítőre értendő. Amennyiben a vizsgázó indokolt esetben a bizonyítvány-kiegészítőt más nyelven kéri, mint az angol (az angol nyelvű bizonyítvány-kiegészítők automatikusan állíthatók elő a rendszerben), lehetőség van más nyelvű bizonyítvány-kiegészítő kiadására is (német, francia, olasz, spanyol). Ugyanazon szakképesítés különböző nyelvi változataiért külön díj csak abban az esetben számítható fel, amennyiben a vizsgázó a bizonyítvány-kiegészítőt több idegen nyelven is kéri (például angolul és németül).

Amennyiben szüksége van Europass bizonyítvány-kiegészítőre, kérjük jelezze nekünk, és kérését továbbítjuk a vizsgaszervezőnek!